Fleurig met Florello!

Welkom op de website van Florello! Het merk dat staat voor fleurigheid en vrolijkheid veroorzaakt door prachtig bloeiende planten. Het Florello merk bestaat uit een breed assortiment van bloeiende potplanten, zoals de Angelonia, Celosia, Hibiscus en Platycodon. Je kunt de planten van Florello bij de meeste tuincentra en bloemisten vinden. Kijk voor meer informatie over de Florello planten en de kwekerij achter het Florello merk even hieronder!

Verzorging

Kies één van de onderstaande gewassen om meer informatie over de verzorging te krijgen!

De Angelonia is de laatste jaren langzaam maar zeker haar plek aan het veroveren in de Nederlandse bloembakken en perkjes. Prachtige bloemen variërend van wit, purpe, roze en lavendelkleurig geven een unieke uitstraling, en de bladeren ruiken volgens sommigen naar appel. Deze plant is niet winterhard en wordt dus als éénjarige plant beschouwd.

Standplaats

De Angelonia houdt van veel zon. Zet deze plant dan ook op een plek met voldoende zonlicht, zeker in het voorjaar en najaar wanneer de zon nog niet heel sterk is. Dit geldt zowel voor bloembakken als perken.

Watergift

Geef de Angelonia vooral tijdens de warme zomermaanden regelmatig water. De plant houdt van continue vochtige grond.

Verpotten

Aangezien deze plant in de meeste gevallen de winter niet overleeft is verpotten niet aan de orde.

Snoeien en Bloemen

De bloemen van de Angelonia bloeien gedurende de lente- en zomermaanden en zullen in de herfst langzaam maar zeker afvallen. Dode bloemen kunnen eventueel weggehaald worden.

De Celosia is een plant met weinig eisen. Wat water en een beetje zon op zijn tijd en deze plant is tevreden. Oospronkelijk komt de Celosia uit tropische klimaten en kan dus wel tegen een stootje.

Standplaats

Door haar wortels in tropische landen geeft deze plant wel de voorkeur aan een lichte standplaats, of dit nu in een bloemenbak of perk is. Echter gedijt de Celosia ook prima in een lichte schaduwplek.

Watergift

Geef de Celosia niet al teveel water, ze houdt ook best van een wat drogere grond. Kijk goed naar de hoeveelheid licht die de plant krijgt en pas de hoeveelheid water daarop aan. Gaan de bladeren slap hangen? Geef dan wat meer water.

Verpotten

Aangezien de Celosia niet tegen vorst kan is het over het algemeen een éénjarige plant. Mocht je de plant in de winter binnen zetten dan is het een goed idee om de volgende lente de potgrond te vernieuwen en een ruimere pot te kiezen.

Snoeien en Bloemen

Gedurende de lente- en zomermaanden verschijnen er prachtige bloemen aan de Celosia. Het is aan te raden de dorre bloemen weg te halen zodat de plant haar energie kan besteden aan nieuwe bloemen.

De Hibiscus is lang ondergewaardeerd geweest, maar heeft de laatste jaren flink aan de weg getimmerd. Inmiddels zie je deze plant met haar spectaculaire bloemen in veel tuinen en huiskamers terug. Want de Hibiscus familie bestaat uit soorten die over de hele wereld voorkomen en waarvan sommige het prima buiten doen in ons kikkerlandje.

Standplaats

Zet de Hibiscus op een zonnige plek, maar het liefst niet heel de dag in het volle zonlicht. Wanneer de temperatuur boven de 15 °C komt kan je de Hibiscus ook buiten neerzetten.

Watergift

De Hibiscus is een dorstige plant en heeft dan ook veel water nodig, vooral in de periode van april tot oktober wanneer de bloemen tot bloei komen. De grond mag altijd vochtig zijn, zolang het water onderin de pot kan weglopen. Gebeurt dit niet dan kunnen de wortels gaan rotten.

Verpotten

Je kunt de Hibiscus het beste eens in de twee tot drie jaar verpotten, net zoals veel andere planten. Een goede tip hierbij is om de wortels bij het overpotten licht te beschadigen zodat de plant wakker schrikt en er veel voedingsstoffen vrij komen. Hierdoor gaat de plant weer snel groeien in de nieuwe pot.

Snoeien en Bloemen

Tijdens de bloeiperiode is het belangrijk dat de dode bloemen regelmatig weggehaald worden, omdat deze onnodig energie vragen van de plant. In de wintermaanden, wanneer de plant geen bloemen meer heef, is het raadzaam om de plant een beetje terug te snoeien. Hierdoor gaat er niet teveel energie verloren aan het in leven houden van onnodig lange takken.

De Platycodon is een diverse plant, die zowel binnen in de huiskamer als buiten op het terras of balkon kan overleven. Van oorsprong komt de Platycodon, ook wel het ballonklokje genoemd, uit Japen, China, Oost-Siberië en Korea.

Standplaats

Als je de Platycodon binnen zet kan deze prima in de vensterbank staan. Een goed plekje buiten kan zowel in de halfschaduw zijn of in de volle zon. Nadat de Platycodon is uitgebloeid in september kan je de plant in de volle grond poten. Mits ze genoeg water krijgt kan de plant zo de wintermaanden overleven.

Watergift

De Platycodon heeft veel water nodig, en moet daarom goed in de gaten gehouden worden. Staat de plant in de volle zon dan kan het in warme periodes zo zijn dat de plant dagelijks water nodig heeft.

Verpotten

Zoals eerder gezegd kan je de plant in de herfst in de volle grond poten zodat deze de winter overleefd. In de lente zal de plant dan weer gaan bloeien en kan je deze eventueel terug in een pot plaatsen.

Snoeien en Bloemen

Zoals bij alle bloeiende planten is het aan te raden dorre bloemen weg te halen. Hierdoor kan de plant al haar energie inzetten voor het groeien van nieuwe bloemen.

Kwekerij

De planten van het Florello merk worden gekweekt door Kwekerij Zwethlande. Deze kwekerij ligt in het hartje van het grootste tuinbouwgebied van Nederland; het Westland. Zwethlande heeft zich gespecialiseerd in het opkweken van potplanten met een uitzonderlijk hoge kwaliteit, en staat hier dan ook bekend om. Er wordt continue gewerkt aan het verbeteren van het groeiproces, zodat u uiteindelijk langer kunt genieten van een prachtig bloeiende plant!

Contact

Heb je vragen over onze producten of andere opmerkingen? Stuur even een mailtje naar:

info@zwethlande.nl

© 2015 Kwekerij Zwethlande. Alle rechten voorbehouden.